Η ανθρώπινη ανάγκη για ομαδική ή ατομική μουσική και χορευτική έκφραση είναι εντυπωμένη βαθιά μέσα σε όλους μας. Στους λαούς διάφορων πολιτισμών στο τώρα και στο χτες, η μουσική και ο χορός, η κίνηση κι ο ρυθμός, το τραγούδι και το θέατρο (όπως η τέχνη της όρχησης στην αρχαία Ελλάδα) θεωρούνται μία ενιαία τέχνη, που περνάει στην τρυφερή ηλικία βιωματικά.

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής και κυρίως οι πόλεις, δεν μας επιτρέπουν να βιώνουμε από μικρή ηλικία αυτή τη χαρά. Η μουσικοκινητική αγωγή είναι μια προσέγγιση που προσομοιάζει τις πανάρχαιες μεθόδους εκμάθησης, τις βαθιά ριζωμένες μέσα μας. Βασιζόμενη στο τρίπτυχο κίνηση-ρυθμός-λόγος (χορός-μουσική-γλώσσα αντίστοιχα) καταφέρνει να αναδύσει από εντός τον ρυθμό βιωματικά, συλλογικά, κυρίως μέσα από παιχνίδια.

Η μουσικοκινητική δεν είναι μόνο για παιδιά που έχουν ιδιαίτερο καλλιτεχνικό ταλέντο και θέλουν να εξελιχθούν προς αυτη την κατεύθυνση. Είναι για όλα τα παιδιά, γιατί καλύπτει βαθιές ανάγκες έκφρασης και ψυχικής καλλιέπειας.

Η Έλενα συνδυάζει τις γνώσεις της από χορό, μουσική, κρουστά, θέατρο και τραγούδι με την ελευθεριακή παιδαγωγική προσέγγιση που βασίζεται στα δημοκρατικά σχολεία.